Forskningsdagene 2021: Den rytmiske stemmen

Institutt for Rytmisk musikk ved Universitetet i Agder inviterer til konferanse som skal dreie seg om den rytmiske stemmen og Vokal til folket skal være med!

Dette er hva de selv sier:

Konferansen vil belyse den rytmiske stemmen fra tre ulike perspektiv, og er den første av sitt slag i Norge, arrangert av Forskningsgruppen for rytmisk musikk ved UiA.

Vurdering og Fremføring
Stemmen som instrument innebærer også et forhold mellom artist og personlig identitet. Hilde Norbakken vil intervjue Knut Anders Sørum, tidligere vinner av Stjernekamp og deltaker i Grand Prix og Skal Vi Danse.

Stemmen i produksjon
Sesjonen «Stemmen i produksjon» adresserer den rytmiske stemmen i TV-produksjoner som The Voice, og bruk av teknologiske verktøy som klanglig uttrykksmiddel og signatur. Her vil Javed Kurd bli intervjuet av Kari Iveland. Javed Kurd jobber som produsent på blant annet The Voice, Idol, Norske Talenter og Skal Vi Danse.

Stemmen som kompositorisk verktøy: Top-liner og Singer-Songwriter
Torunn Eriksen vil intervjue Anneli Drecker. Drecker debuterte internasjonalt som plateartist på 80-tallet, med Tromsø- elektronikabandet Bel Canto, samt at hun har gitt ut flere soloplater.
Hun har, i tillegg til en rekke internasjonale artister, hatt mangeårig samarbeid med A-ha, Röyksopp og Ketil Bjørnstad.


I tillegg vil det være et panel bestående av artist og styremedlem av NOPA; Samsaya, artist og professor Jan Bang og sangerne bak podkasten «Vokal til folket», Carina Frantzen og Mari Klingen.

Leave a Reply